Čtyřdenní program zahájí ve čtvrtek 27. června v 19 hodin v synagoze koncert špičkového komorního souboru Khorikos z New Yorku.V pátek je pak od 19 hodin na programu country večer. Na pódiu na náměstí Míru zahraje Vojta Kiďák Tomáško, pražská kapela Taxmeni a loštičtí Kamarádi.

„Hlavní dění je připraveno na víkend. V sobotu se návštěvníci mohou těšit  na festival dechovek, který začíná ve 12 hodin na náměstí. Od 19 hodin přijde na řadu lidová veselice, zahrají kapely Mefisto z Mohelnice, loštická Orda a Argema. Připravujeme také ohňostroj," uvedl Stanislav Veselý z Městského kulturního střediska Loštice.

Nedělní program zahájí Vyroubalova dechovka, v 9.30 hodin proběhne sváteční bohoslužba. Od 12 hodin se pak na pódiu na náměstí vystřídají kapely Šlapeto, Pohodáři a Písklata z Loštic, Jaroslav uhlíř s kapelou či Olympic revival Rosomák. Ve 14 hodin je očekáván příjezd krále Tvarůžka I., v 16 hodin jsou na programu nejrůznější tvarůžkové soutěže.

Během slavností i po celý víkend bude otevřeno Muzeum tvarůžků, zájemci budou moci také ochutnat  speciality místní tvarůžkové cukrárny či zakoupit voňavé syrečky v tvarůžkové prodejně.

Pokud máte zájem o permanentky na celé loštické slavnosti, zapojte se do telefonické soutěže. Kupon a soutěžní otázku najdete v úterý 25. června v Šumperském a jesenickém deníku, v příloze Moravský sever.