Nového spoje se dočkají lidé z osady Sedm Dvorů u Vernířovic. Večerní spoj s odjezdem od obecního úřadu v Petrově nad Desnou v 19.15 hodin bude od kostela ve Vernířovicích pokračovat až k hájence v Sedmi Dvorech, odkud se budou ve 20.43 hodin vracet přes Sobotín a Petrov nad Desnou zpět do Šumperka.

Na lince Zábřeh – Lukavice – Lesnice – Zábřeh pojede ranní spoj s odjezdem v sedm hodin z autobusového nádraží v Zábřehu přes Rájec a Zvoli nově až do Slavoňova, odkud se bude vracet přes Vlachov, Lukavici, Zvoli a Rájec zpět. Na autobusové nádraží v Zábřehu tak nově dorazí o pět minut později, a to v 7.40 hodin.

Na lince spojující Šumperk s Jeseníkem přes Červenohorské sedlo dochází k drobné změně u víkendového dopoledního spoje. „Ten pojede v celé trase o pět minut dřív než dosud. Ze Šumperka tak bude odjíždět v deset hodin," uvedl svém webu Koordinátor Integrovaného dopravního systému Olomouckého kraje.

K několika změnám dochází i na Jesenicku. Cestující přijdou o páteční posilový spoj z Jeseníku přes Lipovou-lázně, Ostružnou, Brannou, Hanušovice a Hradec Králové do Prahy na Černý most a zpět. Zrušený je spoj odjíždějící v pátek v půl jedenácté dopoledne do Prahy a zpět z Prahy ve 14.40 hodin do Jeseníku.

Na lince do jesenických lázní pojede nově jeden z odpoledních spojů z autobusového nádraží o pět minut později, a to v 15.55 hodin. Zpět se bude vracet o tři minuty později. Od sanatoria Priessnitz bude odjíždět v 16.13 hodin. Naopak následný spoj pojede ze zastávky Jeseník, lázně, Priessnitz o pět minut dříve, a to v 17.05 hodin.

Nového víkendového dopoledního spojení s okresním městem se dočkají od 1. září lidé ze Zlatých Hor. Spoj s odjezdem v sobotu a v neděli v 9.50 hodin z Jeseníku už nebude končit na Rejvízu, ale pojede až na autobusové nádraží ve Zlatých Horách, kam přijede v půl jedenácté. Zpět se bude vracet o pět minut později a do Jeseníku přijede v 11.15 hodin.