Oprava propustku uzavřela silnici

Oskava – Oprava propustku uzavřela silnici v Oskavě. Řidiči neprojedou krátkým úsekem poblíž autobusové zastávky horní závod. Objízdná trasa vede směrem na okraj Mostkova, pak kolem Václavova do Mladoňova a přes Třemešek zpět do Oskavy. Řidiči si tak zajedou asi patnáct kilometrů. Omezení potrvá do 11. prosince. (mik)

Pradědovo muzeum zve na jógu i tvoření adventních věnců

Bludov – Zajímavý program připravili pro nadcházející víkend v Pradědově dětském muzeu v Bludově. V sobotu 19. listopadu tady pořádají Den pro jogínky, jehož náplní bude cvičení jógy pro rodiče s dětmi.

„Začátky lekcí jsou v 9.30, 11 a 14 hodin. Cena pro jednoho rodiče a dítě za lekci je osmdesát korun nebo je možné se cvičení zúčastnit v rámci zakoupení vstupenky do muzea," pozvala k účasti Pavla Juřinová z Pradědova muzea.

V neděli 20. listopadu si zde připomenou, že už se blíží Vánoce. Od čtrnácti hodin si proto rodiče se svými ratolestmi budou moci vyrobit adventní věnce pod vedením zkušené floristky. Větvičkové korpusy budou připravené, ozdoby si mohou rodiny donést nebo zakoupit na místě. (mik)

V Mohelnici přibudou parkovací místa

Mohelnice – Nová parkovací místa mají vzniknout v severovýchodní části Mohelnice. Stavební úřad v těchto dnech vydal rozhodnutí o umístění stavby a stavební povolení na nová stání pro automobily a úpravu chodníku v ulici 1. máje. Další dvě parkovací plochy jsou navržené ve Staškově ulici. (mik)

V Bludově vystavují snímky loveckých chat v Jeseníkách

Bludov – Výstavu fotografií Zdeňky Jordanové na téma Lovecké chaty v Jeseníkách hostí kulturní dům v Bludově. Pro Zdeňku Jordanovou se stalo mapování loveckých chat zajímavým koníčkem. Nachodila a najezdila přitom spoustu kilometrů a nasbírala stovky fotografií. Založila i vlastní internetové stránky, které se tématu věnují. Podívat se, jak vypadá mnoho zajímavých objektů, které jsou jinak zrakům turistů ukryty v lesích Jeseníků, mohou návštěvníci bludovského kulturního domu do 14. prosince. Otevírací doba je shodná s provozní dobou kulturního stánku. V sobotu a v neděli je pak otevřeno od 10 do 16 hodin.