„Letošní Vánoční Šumperk bude odlišný i v tom ohledu, že začne již poslední listopadovou neděli, kdy se rozsvítí vánoční strom. Využili jsme zkušeností z předminulého roku a po dohodě s vedením města jsme se rozhodli toto zahájení nespojovat s mikulášským průvodem. Ten se uskuteční samostatně následující neděli,“ uvedl dramaturg domu kultury Ondřej Procházka.

Vánoce u radnice tak odstartují v neděli 28. listopadu v 10 hodin dopoledne. Hlavní dění vypukne po páté večer, kdy se uskuteční slavnostní zahájení trhů a rozsvícení vánočního stromu. Na ně naváže koncert kapely Haleluja Band a vystoupení dětí z mateřské školy Borůvka.

Ve vánočním městečku najdou příchozí rovněž betlém, andělský fotokoutek a zvoničku a také kapličku s Ježíškovou nebeskou kanceláří.

„Na rozdíl od roku 2019 chceme letos zorganizovat i vystoupení několika zajímavých hudebních projektů ze širšího okolí. Velmi se těšíme například na vystoupení pop-rockové kapely Barack Stage nebo šansonového uskupení La Boujeau,“ prozradil dramaturg domu kultury.

Šumperané se ale mohou těšit i na místní hudební stálice. Na vánočním pódiu před radnicí tak vystoupí například Holátka či skupina Micash. Součástí programu budou i vystoupení místních mateřských a základních škol, koncert Růžových dětí Šumperského dětského sboru či vánoční dílničky domu dětí a mládeže Doris.