Pásy i umělohmotná držadla barvou i tvarem trochu připomínají krokodýla, věc je užitečná třeba při vycházkách po rušných ulicích či přecházení vozovek. Skupinka dětí je totiž k sobě navzájem připoutaná, takže nehrozí, že se některý z malých špuntů od ostatních nečekaně oddělí.

„Pro učitelky, které mají často na starost početnou skupinu dětí, je často pohyb ve frekventovaném provozu velmi stresující, není snadné vše uhlídat. Při použití tohoto bezpečnostního systému mají učitelky více času se při vycházkách dětem věnovat. Je to bezpečnostní prvek podobně jako reflexní vesta či ochranná helma," vysvětlil koordinátor projektu Walkodile Pavel Fischer.

Projekt pochází z Velké Británie, odkud je také složenina názvu. Walk totiž znamená procházku, Crocodile (anglicky krokodýl či fronta) symbolizuje herní prvek. V České republice již tuto pomůcku používá přes sto mateřských škol. „Vyzkoušíme to v praxi a uvidíme, zda se tento systém osvědčí. Mě se ten nápad docela líbí," řekla ředitelka mateřské školy Sluníčko Yvona Šimková.

Zdroj: Youtube