Vznikne tak jedna velká příspěvková organizace, jejímž zřizovatelem bude město Šumperk. Radnice nyní vypsala konkurs na ředitele a hledá také pro vznikající novou městskou firmu vhodný název.

„Celkem se sešlo zhruba dvacet návrhů, z nichž jsem museli vyřadit názvy, které se již někde v republice vyskytují. Zastupitelé ale žádný název nevybrali s tím, že by měly rozhodovat také děti, které docházejí do zájmových kroužků," vysvětlil ředitel Vily Doris Jaroslav Ondráček, který je zároveň šumperským zastupitelem.

Sloučení obou domů dětí v jednu organizaci zahrne také další majetek. Pod jednu hlavičku tak přejdou také turistické základny ve Štědrákově Lhotě a Hraběšicích i nově budované Centrum ekologické výchovy Švagrov.

„Zatím jsme se přikláněli k jednotnému názvu Podhorama, ale lidé stejně budou preferovat názvy jednotlivých budov, kam docházejí, například Komín či Doris," dodal Jaromír Ondráček.

O pojmenování organizace definitivně znovu rozhodnou zastupitelé.

„Na program by se název mohl dostat zřejmě v listopadu," řekl mluvčí šumperské radnice Kamil Navrátil.

V současné době Vila Doris funguje pod hlavičkou Olomouckého kraje, zatímco zřizovatelem Domu dětí a mládeže U Radnice je město. Oba nyní samostatné a na sobě nezávislé subjekty se spojí od 1. ledna. Dětí, které navštěvují zájmové kroužky, se změna nijak nedotkne.

Návrhy pojmenování nové organizace
Jaké byste vybrali vy? Hlasujte