Město už netrvá na tom, že musí objekt proměnit v hotel. Zato cena se zvýší z minimálních osmi na deset milionů korun. Zastupitelé o tom rozhodli jednomyslně.

O budovu projevila do konce března zájem pražská firma Deneta, společnost Agida Rapotín, Czechostav-Divize 1 z Postřelmova, Nourriture Šumperk, Lenka Prchalová z Vikýřovic a Jan Hejný z Uničova. Nikdo ze zájemců ale radu o reálnosti svého projektu nepřesvědčil.

„Probrali jsme všechny nabídky a došli jsme k závěru, že s původním záměrem jsme neuspěli. Navíc bychom těžko vymáhali sankce, kdyby budoucí majitel využití budovy změnil,“ objasnil starosta Zdeněk Brož (NV) zastupitelům důvod, proč rada města nabídky smetla se stolu. Také návratnost investice v případě hotelu by byla velmi nereálná.

Nové nabídky přijímá město do posledního května. Jejich součástí musí být i podnikatelský záměr. Radnice k němu bude při výběru kupce přihlížet. „Tím, že kupci nestanovíme podmínku využití, se snižuje riziko, že by ji chtěl později obejít,“ řekl tajemník radnice Petr Holub.

Rekonstrukce přijde na desítky milionů korun. Budova je prázdná a chátrá od roku 2005, kdy ji opustili vojáci. Město pak získalo objekt bezúplatně jako svůj historický majetek.

Poprvé ho nabídlo k prodeji v minulém roce. Jediný zájemce tehdy nabídl osm milionů a sto jedenáct tisíc korun. Před uzavřením kupní smlouvy ale od záměru odstoupil.