Právě drogy pravděpodobně hrály roli v případu vraždy, která se stala v pátek 28. října ve Velkých Losinách. Osmnáctiletý mladík zde brutálním způsobem zabil o rok mladšího muže. Zasadil mu po celém těle nejméně padesát bodných ran.

Při útoku zlomil dva nože, pak útočil tyčí. Muž běsnil i poté, co jej policisté postupně postřelili do obou rukou.

„Vůči bolesti byl naprosto netečný,“ poznamenal vedoucí odboru obecné kriminality Jan Lisický.

Agresora nakonec dokázalo zpacifikovat až pět policistů. Útočník po převozu do nemocnice zemřel. Soudní pitva nicméně prokázala že příčinou nebyla střelná poranění rukou.

Bytovka ve Velkých Losinách, kde mělo v noci na pátek 28. října dojít k vraždě.
Mladík, který v Losinách ubodal kamaráda, nezemřel kvůli střelným zraněním

„Budeme se snažit dopátrat okolností případu a především motivu, proč se něco tak otřesného vůbec odehrálo. Myslím, že velkou roli tam budou hrát omamné a psychotropní látky,“ doplnil Jan Lisický.

Pod vlivem drog útočil před čtyřmi lety i Miroslav Vepřek ze Šumperka. Svého známého ubil zvlášť surovým způsobem na faře v Chudobíně u Litovle. Na Vepřka nejprve nožem zaútočil jeho známý, Vepřek jej pak opakovaně bodl a nakonec ubil pohrabáčem. Znalci na těle oběti napočítali dvanáct ran. Vraha vrchní soud v Olomouci poslal do vězení na sedmnáct let.

Velkolosinská vražda se stala v nevzhledné bytovce poblíž zámku. Byty zde patří soukromým majitelům, obec dům nikdy nevlastnila.

„Nebylo to pro nás nijak zásadně problémové místo,“ řekl Miroslav Kopřiva, který byl v minulosti dlouholetým starostou Velkých Losin.

Bytovka ve Velkých Losinách, kde mělo v noci na pátek 28. října 2022 dojít k brutální vraždě 17 letého mladíka
Postřelený vrah z Losin zemřel. Apokalypsa, popisují policisté jeho běsnění

Tragédie v penzionu

Tragický týden na Šumpersku začal již v úterý 25. října. Šestadvacetiletá matka dvou dětí zabila své třetí dítě, měsíčního syna.

Žena ukrajinské národnosti přebývala v Klepáčově u Sobotína. Její krajané v horské osadě pobývají v jednom ze zdejších penzionů.

„Nic o tom nevím,“ řekla na dotaz Deníku k případu další z ukrajinských žen ubytovaných v Klepáčově.

Ilustrační foto
Vražda miminka na Šumpersku: matka zabila měsíčního synka

Matka novorozence nejprve záchranářům tvrdila, že se ráno probudila a zjistila, že její syn nedýchá. Přivolaný lékař však na těle chlapečka nalezl podezřelá zranění a podlitiny.

Soudní pitva téhož dne prokázala, že se jedná o násilnou smrt. Matka nejdříve násilí vůči kojenci popírala, později se však pod tíhou důkazů přiznala.

Poslední vražda novorozence se na Šumpersku odehrála před devíti lety. Jeden z obyvatel Nového Malína si v korytě místního potoka všiml podezřelé tašky. Nacházelo se v něm tělíčko novorozence, chlapečka. Znalci prokázali, že se narodil živý, zemřel udušením. Místní obyvatelka Lucie Vojtková jej tehdy potají porodila na toaletě. Příteli a otci dítěte někdejší studentka střední zdravotnické školy tvrdila, že na váze přibývá kvůli potížím se štítnou žlázou. Vrchní soud poslal ženu na sedmnáct let do vězení.