Od Olomouckého kraje radnice získala dotaci třiadvacet milionů korun na opravu ulic, které jsou ve správě kraje a dotkla se jich výstavba kanalizace. Díky nim se už podařilo zrekonstruovat Sušilovu, Dvorskou, Sokolskou a Jiráskovu ulici, po nichž projíždějí řidiči mířící na Lanškroun, Štíty, Drozdov nebo do Nemile.

„Z této dotace se nám podařilo ušetřit jeden a půl milionu korun. Vyjednali jsme s krajem, že uspořené prostředky můžeme využít na rekonstrukci Postřelmovské ulice," vysvětlil zábřežský starosta František John.

Výpadovku na Šumperk také notně poznamenaly práce při rekonstrukci kanalizační sítě. Místa po výkopech dostala nový asfalt. Na zbytku ulice ale zůstal původní povrch. Právě tyto úseky se teď budou dodělávat. „Vše by se mělo stihnout ještě v letošním roce," doplnil starosta John.

Mezitím se ještě pracuje na dokončení oprav v Sušilově a Sokolské ulici. Dělníci tady pokládají novou dlažbu na chodníky. Tím vyvrcholí kompletní obnova těchto dvou ulic. Ty dostaly nový povrch vozovky, rekonstrukcí prošlo také vedení nízkého napětí a rozvody veřejného osvětlení, které jsou vedeny v chodnících.

Vzhledem k tomu, že jsou teď chodníky rozkopané, musejí pěší chodit po okrajích vozovky. Proto je zde zatím rychlost omezená na třicet kilometrů za hodinu.