„Stavební firma během následujících měsíců provede opatření, která zamezí tepelným ztrátám objektu. Bude se provádět zateplení obvodových konstrukcí a střešního pláště a měnit výplně, tedy okna a dveře," popsal práce starosta Zábřehu František John.

Podle projektu mělo zateplení budovy přijít na patnáct milionů korun. Ve výběrovém řízení, které vyhrála společnost Karnet z Brna, se ale podařilo cenu srazit na dvanáct a půl milionu.

Polovinu peněz se Zábřehu podařilo získat jako dotaci z Operačního programu Životní prostředí a Státního fondu životního prostředí. Ty poskytnou celkem 6,4 milionu. Přijetí dotace schválili na svém posledním zasedání zábřežští zastupitelé. Dalších 6,1 milionu přidá ze svého rozpočtu město.

Díky zateplení město v následujících letech ušetří za energie stovky tisíc korun. Veškeré práce mají být hotové nejpozději do konce prázdnin.

Budova, v níž nyní sídlí některé odbory radnice, městská policie i městská knihovna, byla postavená v roce 1936 pro potřeby tehdejšího okresního úřadu. Ten zde sídlil do roku 1960, kdy byl okres Zábřeh zrušen a začleněn pod Šumperk. Místní ale budově říkají „okres" dodnes.