K původní dokumentaci se město vyjadřovalo v dubnu, a to značně kriticky. Podobně kritický tón s řadou námitek a pochybností mělo i vyjádření zpracované odborem rozvoje města, který měli zastupitelé na stole ve středu.

„Docházíme k závěru, že jak je investiční záměr dopracováván, stále více se odchyluje od původně představovaného záměru,“ píše se mimo jiné ve zprávě, kterou město zašle ministerstvu životního prostředí. Jediné zlepšení proti původní dokumentaci vidí město v přesunu části produkce papírny na dopravu po železnici. Schválení dopisu provázela hodinová diskuse, v níž se zástupci Wanemi a zastupitel Vladimír Caska (VPN) pokoušeli vyvrátit některé obavy a nabízeli jako argument nahlédnutí do záruk poskytnutých dodavateli technologie.

„Odpověď na většinu otazníků ale už obsahuje i doplněná dokumentace. Z vyjádření města bude vyplývat, jako by jeho autoři dokumentaci pořádně nečetli,“ varoval Caska. Zastupitelé se ale přiklonili k názoru, že je lepší ptát se třeba zbytečně, než něco opomenout. Nakonec na návrh Pavla Zubíka a Ivany Strouhalové (oba nez.) byla z dopisu vyškrtnuta pouze formulace, že pokud investor námitky nevyvrátí, město nesouhlasí s pokračováním schvalovacího procesu. Zastupitelé těsnou většinou uznali, že město něco takového požadovat nemůže. Proces bude pokračovat v každém případě, a jak dopadne, to je na rozhodnutí ministerstva.