„Program bude opravdu bohatý. Kromě řady hudebních a tanečních vystoupení na hlavní scéně nabídneme také EKO scénu na téma recyklace a třídění odpadů, dětskou scénu centra Krasohled s řadou stanovišť a loutkovým divadlem a scénu Rádia Haná," vyjmenoval za pořadatele Zdeněk David ze Zábřežské kulturní.

Zatímco na děti čeká spousta her a zábavy, na dospělé návštěvníky bohaté občerstvení, včetně několika druhů burčáku z Čejkovic

Hlavní scénu vedle kulturního domu obsadí už v devět hodin ráno dechový orchestr místní základní umělecké školy, který v pravé poledne vystřídá alternativní rock kapely Sioux.

Odpoledne zazní na pódiu moravské lidové písničky v podání zábřežské cimbálové muziky.

Písničky české popové legendy, skupiny Lucie, zazní z pódia v podání jejího revivalu po 15. hodině.

Následovat bude rock'n'roll kapely Joan Jett & The Blackhearts Tribute a symfonický metal brněnského souboru Alia Tempora.

Hudební produkce letos vyvrcholí večerní diskotékou Rádia Haná, která je plánována až do půlnoci.

Dění na hlavní scéně doplní mažoretky, mezi nimiž nebudou chybět čerstvé mistryně světa, taneční skupiny domu dětí a mládeže a také šumperský klub tanečního sportu Next.

Jedním z vrcholů programu bude ohňová a světelná show účastníků loňské televizní soutěže ČeskoSlovensko má talent, postřelmovské skupiny Postrpoi.

„Jednou z novinek letošního jarmarku budou workshopy pro děti i dospělé. Například ve spolupráci s místní firmou Karel Kolomazník jsme připravili hrnčířský kruh, na kterém si budou moct zájemci pod odborným vedením vytočit vlastní výrobek," informoval Zdeněk David.

Vědomostní kvíz se spoustou cen nejen pro děti připravilo turistické a informační centrum, bude se týkat zejména památek a zajímavostí Olomouckého kraje.

Vstup na jarmark je volný. (zak)