„V pravé části budovy se bude rekonstruovat sociální zařízení a také zde zbudujeme výtah, který umožní přístup do objektu i tělesně postiženým. Provoz ordinací, lékárny a rehabilitace bude z toho důvodu od 1. srpna do 15. listopadu omezený," sdělil starosta Postřelmova Jaroslav Nimirichtr.

V týdnu od 12. do 16. srpna pak bude kvůli stavebním pracím celé zdravotní středisko uzavřeno. Lidé by si proto měli předem zjistit, kdy a případně kde bude jejich lékař ordinovat. Někteří lékaři totiž dočasně přesunou ordinace do sousedních obcí.

„S ohledem na postup stavebních prací lze předpokládat, že dojde i k dalším případným změnám v ordinačních hodinách. Proto doporučujeme všem pacientům, aby si ordinační hodiny svého lékaře ověřili i telefonicky," doplnil starosta Nimrichtr.

Spolu s rekonstrukcí budovy dělníci pracují i na úpravě prostoru před ní. Ocení to jak lidé, kteří přijíždějí k lékaři autem, protože nebudou muset složitě hledat místo k zaparkování, tak cestující autobusů, jimž začne sloužit nová zastávka. Ta nahradí původní nevzhlednou plechovou konstrukci.

„Vzniknou zde nová parkovací místa, protože dosavadní uspořádání bylo pro parkování nevhodné. Nový bude i chodník, který naváže na loni rekonstruovaný most přes Moravu směrem na Sudkov. Součásti revitalizace bude také vysazení nové zeleně, doplnění mobiliáře, například laviček, a nová bude rovněž autobusová zastávka, která je zde umístěná," popsal hlavní změny starosta Postřelmova.

Revitalizaci prostoru před zdravotním střediskem by v Postřelmově rádi zvládli do hodů, které letos v obci připadnou na 22. září.

Rekonstrukce zdravotního střediska, které bylo postavené v sedmdesátých letech, přijde na přibližně dva a půl milionu korun. Asi o sto tisíc méně bude stát revitalizace prostoru před ním. Obec celou akci uhradí ze svého rozpočtu.