„Šatny jsou zde prakticky ve stejném stavu zhruba třicet let, nyní už jsou nevyhovující. Šumperští hokejisté hrají extraligu, patří k úspěšným týmům. Zázemí, ve kterém se pohybují rozhodně neodpovídá jejich potřebám. Chybí tu vedle důstojných šaten také potřebná relaxační a odpočinková zóna. Kvalitní zázemí potřebují také týmy mládeže," vyjmenoval ředitel PMŠ Miroslav Pospíšil.

Ještě v červenci to vypadalo, že se stavbě nového zázemí nebude nic bránit. Byla vypsána soutěž, byl vybrán zhotovitel a PMŠ čekaly se pouze na oficiální potvrzení o přidělení dotace.

„Administrátor žádosti nás ubezpečoval, že vše probíhá dobře, že bylo dokončeno věcné i formální hodnocení naší žádosti a očekává, že do konce měsíce proběhne registrace akce a budeme vyrozuměni," říká Miroslav Pospíšil.

Budova hlavní pošty v Šumperku
Pošta zvažuje prodej hlavní pobočky v centru Šumperku

Městská firma bez šance?

Několik týdnů na to ale Národní sportovní agentura oznámila, že příslušný dotační titul zcela ruší a nahradí ho jiným, který má být pro žadatele spravedlivější. Projekty mají být hodnoceny ne podle pořadí, v jakém se o dotace přihlásily, ale podle kvality.

„Přiklonili jsme se k vypsání nové soutěžní výzvy, ve které nebudou chybět hodnotící kritéria v podobě posouzení kvality projektů a ekvivalentu bodového hodnocení. Důrazem bude koncipování hodnotících kritérií takovým způsobem, aby bylo zřejmé, v jakých otázkách či kritériích a jak konkrétně spolu budou jednotliví žadatelé „soutěžit“ a aby bylo zřetelně přezkoumatelné, zda poskytovatel dotace hodnotil žádosti tak, jak předeslal,“ uvedla místopředsedkyně Národní sportovní agentury Markéta Kabourková.

Problém je však v tom, že se nová výzva nevztahuje na obchodní společnosti, přestože jsou stoprocentně vlastněné městem, což je i případ Podniků města Šumperka.

„Podali jsme proto žádost do jiného programu,“ sdělil ředitel PMŠ, který se však obává, že na prostředky na nové zázemí pro hokejisty městská firma nedosáhne.

Zimní stadion v Šumperku
Přístavba šumperského zimáku? Zahájení prací je na spadnutí