Třetí místo obsadil Aleš Valnoha ze Zábřehu, který se věnuje organizaci zájezdů s vojensko-historickou tématikou.

Stříbro získala Dagmar Ponechalová z Jeseníku. Profesně se zabývá průzkumem konkurenčního prostředí a potenciálu spolupráce v Polsku. Za severní hranicí též vyhledává pro české podnikatele obchodní partnery.

Vítězem soutěže se stala Blanka Poštulková z Loštic s Tvarůžkovou cukrárnou. Z místních proslulých syrečků vyrábí neobvyklé moučníky.

„Spolu s rodiči jsme spojili vztah k místu, odkud pocházíme, s vášní k dobrému jídlu a nápad byl na světě. Krátce před mojí maturitou jsme začali péct tvarůžkové moučníky a připravovat tvarůžkové bramboráčky,“ vzpomíná na začátky podnikání Blanka Poštulková.

Zpočátku se potýkala se stereotypy o aromatu a chuti tvarůžků i nedůvěrou konzervativních zákazníků. S unikátním konceptem se podařilo prorazit. Do cukráren v Lošticích a Olomouci si nachází stále častěji cestu i výletníci ze zahraničí. Úplnou novinkou jsou sušenky z tvarůžků.

„Podstatné je, že paní Poštulková představuje typickou regionální živnostnici, bezvadně dovede využít regionální produkt. Porota se na jejím vítězství shodla jednoznačně,“ okomentoval volbu poroty jeden z jejích členů Petr Vavřín z České spořitelny.

Výrobna tradičních trubiček v Cukrářství u Sněhové trubičky v Libině
Cukrářství z Libiny je vyhlášené. Díky trubičkám